actualitat


Dos dels set objectius fonamentals per transformar la societat a mig termini prenen rellevància i es posen en primer pla per la reforma de l’Estat: el canvi de model productiu i treballar per l’Estat federalista i plurinacional.

Impulsar la organització, la participació i la mobilització per aquestes qüestions es molt important.

EUIA ha entès que ha d’iniciar un procés de debats per aprofundir sobre els tema del federalisme i passar a l’acció, es a dir, anar constituint clubs federalistes al llarg de Catalunya i d’Espanya. Bona noticia, sembla que caminem. Així ho ha entès la Comissió Nacional i el Consell Nacional.

Reflexionar, actuar com a federalistes, canviar la correlació de forces i construir una majoria d’opinió publica favorable per tal d’aconseguir, algun dia, l’objectiu: la proposta de modificació del article VIII de la Constitució per tal d’assolir l’Estat federal i plurinacional.

Dos elements vull subratllar sobre la qüestió:
1.- l’importància del federalisme com canvi de l’estructura de poders
2.- Reforçar la cultura federalista com a base, forma i contingut de la construcció de la societat civil. Vull recordar especialment la cultura federalista del moviment obrer en els seus orígens, que s’organitza federalment per l’acció, i que el pragmatisme i el posmodernisme estan intentant destruir. Es sobre la base de la cultura federalista que podem parlar d’unitat del les esquerres, de la unitat dels treballadors/res i d’unitat del poble. També d’aliances entre classes.

En relació als debats que farem, tenim el dilluns dia 19 d’abril del 2010, a les 18h, un debat que serà molt interessant sobre federalisme en que hi participaran la Rosa Regàs, en Miquel Iceta, en Jordi Miralles i en Carles Viver i Pi-Sunyer, director de l’Institut d’Estudis Autonòmics. Organitza la Fundació l’Alternativa.

marià pere.
10-4-10.

Powered by Blogger